Zaalvoetbalvrouwen klaar voor 2e seizoenshelft in de Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
11 januari, 11:37

Wie plaatsen zich voor de play-offs in de Eredivisie zaal vrouwen? - Foto: KNVB Media

Na een drukke winterperiode vol toernooien gaat aankomende vrijdag weer om de punten in de eredivisie vrouwen. Wie kan koploper vv Pernis bedreigen en welke vier clubs plaatsen zich straks voor de allesbeslissende play-offs?

vv Pernis slaagde er tijdens de winterstop om een aansprekende partner te vinden: Barcelona Soccer Schools Zaal. De Rotterdamse titelverdediger gaat met 21 punten uit 8 wedstrijden fier aan de leiding, maar begint met een lastige uitwedstrijd in Heerhugowaard tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De ploeg van Wouter Moraal heeft als doelstelling de play-offs. Daarvoor moet er wel wat gebeuren want op dit moment zit er een gat van vier punten naar de fel begeerde vierde plek.

Reuzendoder

Wie stoot vv Pernis van de troon? —  Foto: KNVB Media

KTP Nieuw Roden is de belangrijkste uitdager van vv Pernis. De nummer twee van de ranglijst heeft ook 21 punten maar een wedstrijd meer gespeeld. Nieuw Roden gaat in Wehl op bezoek bij FC Gelre dat uitstekend debuteert met een vierde plaats. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor de Groningsen.

Ook Drs. Vijfje speelde een goede eerste helft van de competitie. De studentes staan op de 6e plek met 16 punten uit 9 wedstrijden. De tegenstander op deze avond is Pro Futsal Club. Deze reuzendoder won als enige verrassend van vv Pernis. De bezoekers laten het echter liggen tegen de kleintjes en zullen moeten winnen om de aansluiting te houden met de eerste vier plekken.

Friese derby

Bij Avanti /Keuning Advocaten tegen Drachtster Boys staan niet alleen de punten maar ook de Friese eer op het spel. De thuisploeg speelt voor het eerst in de eredivisie en ziet dit seizoen als een leerjaar. Het bezoekende team behoort al enige jaren tot de top van het zaalvoetbal. De vijfde plek met 16 punten uit 9 wedstrijden zal niet geheel aan de verwachtingen voldoen.

Bij Zuidoost United is het nooit saai. De Amsterdamse vrouwen scoren vaak en krijgen veel doelpunten tegen. In de stand vinden we de ploeg op een keurige 3e plek met 21 punten uit 10 wedstrijden.Tegenstander Team Alkmaar/Sportstars is gestart met nieuwe meiden in de eredivisie. De ploeg vond langzaam haar draai  in de eerste competitiehelft. Op dit moment bevinden de Alkmaarders zich op de 11e plek. Goals gegarandeerd in het Bijlmer Sportcentrum.

Programma vrijdag 13 januari

TijdPlaatsHalWedstrijd
20.30StiensSportcentrum It GrynAvanti/Keuning Advocaten – Drachtster Boys
20.30WehlBeatrix CentrumFC Gelre – KTP Nieuw Roden
21.30GroningenAclo SportcentrumG.S.V.F. drs. Vijfje – Pro Futsal Club
21.15HeerhugowaardWaardergolf Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – vv Pernis/Barcelona Soccer Schools Zaal
20.30AmsterdamBijlmer SportcentrumZuidoost United – Team Alkmaar/Sportstars

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven