Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spannende strijd in Eredivisie Zaal Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
18 december 2016, 10:00

Reiger Boys/Trefpunt Uitzendbureau ging thuis onderuit tegen KTP Nieuw Roden. - Foto: KNVB Media

Na de laatste zaalvoetbalwedstrijden voor het Kerstreces zijn er zeker negen ploegen in de Eredivisie Vrouwen die zicht hebben op de eerste vier plekken in de competitie.

De nummer 4, FC Gelre, kwam thuis tegen Drachtster Boys al snel op een achterstand van 0-3 - goals Jessie Prijs (2) en Esra van der Heide. Nadat Angela van Rooy tegenscoorde, bracht Prijs de marge in de tweede helft weer op drie.

Daarmee leek het duel gespeeld, maar het onverzettelijjke Gelre gaf niet op: Van Rooy en twee maal Frederique Smit brachten hun team weer naast de bezoeksters. Via Judith Westervelt kwam Gelre zelfs nog op voorsprong, maar Prijs zorgde ervoor dat het alsnog gelijk werd: 5-5.

Drs. Vijfje

Runner-up Drs. Vijfje kwam ook snel achter, tegen Team Alkmaar/Sportstars. Marit Kunst scoorde twee maal, maar daarna brachten Tessa en Laura de Groen de score weer in evenwicht. Tessa de Groen zorgde ook voor de voorsprong, die werd vergroot door Mireille Koster. Yvonne Veensta  en Laura de Groen vergrootten de marge, voor Myra Wijngaarden nog iets terugdeed.

De vrouwen van Hovocubo verloren hun laatste duel van het kalenderjaar met 3-5  van Zuidoost United. Avanti/Keunig Advocaten kon het niet bolwerken tegen Pro Futsal Club: 2-5. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau heeft moeite aansluiting te vinden bij de top-vier. KTP Nieuw Roden won met 1-3 dankzij Sharon van der Ploeg, Amber Bandinga en Grytsje van den Berg. Stefanie Gorter scoorde tegen.

WedstrijdUitslag
FC Gelre - Drachtster Boys5-5
Hovocubo - Zuidoost United3-5
Drs. Vijfje - Team Alkmaar6-3
Avanti - Pro Futsal Club2-5
Reiger Boys - KTP Nieuw Roden1-3

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen