Landskampioen Pernis winterkampioen vrouwen

10 december 2016, 14:34

Pernis wist overtuigend als winterkampioen de eerste seizoenshelft af te sluiten. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetbalsters van VV Pernis zijn de winterkampioen in de Eredivisie Vrouwen. De Zuid-Hollandsen versloegen Hovocubo vrijdagavond met 4-0.

De tegenstander uit Hoorn maakte het Pernis in Schiedam vooral in de eerste helft lastig. Het lukte de thuisploeg pas vlak voor de wissel om de 1-0 te maken. Na de rust scoorde de landskampioen nog driemaal.

De overwinning betekent dat de Rotterdamsen als winterkampioen het nieuwe jaar in gaan, hoewel ze komende week vrij zijn.

Verrassend

In Amsterdam verloor Zuidoost United verrassend van runner-up Drs. Vijfje. De Groninger studentes komen door de 2-3 winst dichterbij de plekken die recht geven op de play-offs. De Amsterdamse vrouwen zakken naar de derde plek.

Drachtster Boys speelde thuis tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Lotte Bijl zorgde al snel voor de 0-1, maar twaalf seconden later punterde Bernou Hylkema de gelijkmaker binnen. Jessie Prijs en Esther van Toledo zorgden voor een marge van twee in het voordeel van de thuisploeg. Chantal Hendriksen scoorde nog tegen, maar verder kwam Reiger Boys niet.

Moeilijk

Pro Futsal Club maakte het FC Gelre heel moeilijk in Apeldoorn. De thuisclub kwam op achterstand door een eigen doelpunt, waarna Barbara Roemeon de gelijkmaker aantekende. Nadat de Apeldoornse vrouwen op 2-1 kwamen, werd Judith Westervelt de held voor FC Gelre door eerst de gelijkmaker binnen te schieten, en daarna ook de winnende.