Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vooral vierde plek Eredivisie Vrouwen op het spel

KNVB Media
KNVB Media
23 november 2016, 13:23

De strijd om de vierde plek barst los in de Eredivisie Vrouwen. - Foto: KNVB Media

In de Eredivisie Vrouwen van het zaalvoetbal staat komend weekend vooral de vierde plek op het spel. Drie ploegen uit de top-vier zijn vrijdag vrij, wat inhoudt dat enkele ploegen daaronder goede zaken kunnen doen.

Zuidoost United, de nummer drie in de competitie, ontmoet Avanti /Keuning Advocaten in Stiens. Laatstgenoemde team wist in de voorbije competitieronde een punt te halen tegen Drs Vijfje. De Friese vrouwen hebben vier punten en staan op de tiende plek. De bezoekers willen dit jaar de play-offs halen.

FC Gelre krijgt bezoek van de nummer 11, Team Alkmaar/ Sportstars. De thuisclub heeft 10 punten en staat twee punten achter de nummer vier Drachtster Boys dat 12 punten heeft. Larissa Bijmolt (FC Gelre) heeft haar schorsing erop zitten. De ploeg van Calvin Timmer verraste een week eerder door gelijk te spelen tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau.

Goed begin

Drs. Vijfje startte de competitie goed onder de nieuwe coach Jappie de Vries. De ploeg staat na zes wedstrijden op plaats 8 en kruipt bij winst richting plaats vier. Tegenstander Hovocubo heeft 11 punten en staat op plaats 5. Bij winst komen de West-Friese vrouwen op een play-offplek.

In Heerhugowaard staan twee ploegen, Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Pro Futsal Club, tegenover elkaar die bij winst een belangrijke stap maken. De thuisploeg kan bij winst aanhaken in de race om de bovenste plekken. De bezoekers uit Apeldoorn speelden zes wedstrijden en hebben 7 punten. Bij winst schuiven zij aan in het rijtje dat kans maakt op de vierde plek.

Programma 25 november

Avanti - Zuidoost United20.30Stiens ( Sportcentrum It Gryn)
FC Gelre - Team Alkmaar20.30Wehl (Beatrix Centrum)
Drs Vijfje - Hovocubo21.30Groningen ( Aclo Sportcentrum)
Reiger Boys - Pro Futsal Club21.15Heerhugowaard(Waardergolf)
   

 

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen