Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lastige uitwedstrijd koploper vv Pernis in Eredivisie zaal

KNVB Media
KNVB Media
16 november 2016, 12:14

Landskampioen vv Pernis gaat vrijdag op bezoek bij Drachtster Boys - Foto: KNVB Media

De topper van de week in de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen is de ontmoeting tussen Drachtster Boys en koploper vv Pernis. De thuisploeg bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst, terwijl vv Pernis koploper is. Het duel in SNIJ Noordhal in Drachten begint vrijdag om 21.15 uur.

Beide ploegen spelen in de competitie en het bekertoernooi al jaren een belangrijke rol. Vorig seizoen stonden zij tegenover elkaar in de halve finale van de play-offs om het kampioenschap. vv Pernis was daarin de bovenliggende partij en pakte uiteindelijk ook de landstitel. Opvallend feit is dat beide teams vorige week hun competitiewedstrijd verloren.

Ook in het Noord-Hollandse Zwaag staat een belangrijke ontmoeting op het programma. De nummer vijf van de ranglijst, Hovocubo, krijgt KTP Nieuw Roden, dat als tweede is gerangschikt, op bezoek. De thuisclub mist Marjan Brouwer, maar heeft sinds kort wel de beschikking over Romy Scherpenzeel, een ex-speelster van Telstar.

Ranglijst Eredivisie

PositieClubPunten
1.vv Pernis6-15
2.KTP Nieuw Roden7-15
3.Drachtster Boys6-12
4.Zuidoost United6-12
5.Hovocubo6-11
6.FC Gelre6-10
7.Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau6-9
8.Pro Futsal Club6-7
9.G.S.F.V. Drs. Vijfje5-6
10.Avanti / Keuning Advocaten7-3
11.Team Alkmaar / Sportstars7-0

Debutant FC Gelre

In de strijd om de vierde plaats springt de wedstrijd tussen Zuidoost United en FC Gelre in het oog. Het team uit Amsterdam bezet momenteel die vierde stek die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op de play-offs. FC Gelre, dat tot dusver een prima debuutjaar kent in de Eredivisie, is terug te vinden op de zesde plaats met slechts twee punten achterstand op Zuidoost United. Winst is dus belangrijk voor beide teams.

Vrijdag ook de Noord-Hollandse derby tussen Team Alkmaar en Reiger Boys.

Het duel tussen Team Alkmaar/Sportstars en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau is een regelrechte derby. De thuisclub is nog puntloos deze competitie, maar begint wel steeds beter te spelen. De bezoekende vrouwen uit Heerhugowaard zijn op hun beurt presteren tot dusver zeer wisselvallig. Ze hebben hun zinnen gezet op het halen van de play-offs, maar staan nu nog zevende.

De wedstrijd tussen G.S.F.V. Drs. Vijfje en Avanti/Keuning Advocaten is de noordelijke strijd tussen Groningen en Stiens. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst.

Programma 18 november

AftrapWedstrijdLocatie
20:30Zuidoost United - FC GelreBijlmer Sportcentrum, Amsterdam
20:40Team Alkmaar / Sportstars - Reiger Boys / Treffer UitzendbureauDe Meent, Alkmaar
21:15Hovocubo - KTP Nieuw RodenDe Opgang, Zwaag     
21:15Drachtster Boys - vv PernisSNIJ Noordhal, Drachten
21:30G.S.F.V. Drs. Vijfje - Avanti / Keuning AdvocatenAclo Sportcentrum, Groningen

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen