Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

RKDVC Drunen enorm blij met trainer Rien Looijen

KNVB Media
KNVB Media
24 mei 2017, 12:03

RKDVC is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

Al meer dan 25 jaar wordt er G-voetbal aangeboden bij RKDVC uit Drunen: voetbal voor spelers met een verstandelijke beperking. Een aantal ouders klopte in 2008 bij Peter van Delft aan: “Waarom is hier eigenlijk geen aanbod voor spelers met een lichamelijke beperking?”, vroegen zij zich af.

Een aantal kinderen kon op jonge leeftijd prima mee op de halve veldjes, maar de overgang naar een heel veld bleek te groot. En dus besloot Peter van Delft te starten met speciale trainingen voor deze kinderen. Op de eerste training van 'De Specials' waren drie spelers aanwezig, waaronder Rien Looijen.

Bijzonder ventje

Het begon eigenlijk met het feit dat de club een kunstgrasveld kreeg. Daar kunnen de kinderen beter op trainen, omdat het veld mooi vlak is, dacht Van Delft . Rien Looijen was één van de spelers die toen meedeed. “Een bijzonder ventje, toen al”, vertelt Van Delft, die naast dit initiatief ook de stichting Zorg en Sport oprichtte voor kinderen met een beperking uit zijn regio. Ondertussen groeide de Jeugd  G-voetbalafdeling enorm en was de club naarstig op zoek naar nieuwe trainers. Er werd zelfs een advertentie in de krant geplaatst. 

Rien Looijen, trainer van RKDVC uit Drunen. 

“Luc Looijen, de vader van Rien, heeft vanaf de start van de JG-opzet meegedacht”, vertelt bestuurslid Paul van Beurden. Looijen senior had het bedrijf waar hij werkt, Wärtsilä, bereid gevonden om de JG- en G-afdeling van RKDVC te sponsoren. Het bedrijf uit Drunen verzorgde onder andere shirts voor de hele afdeling. Toen zijn zoon na een aantal jaren als actieve JG-voetballer last bleef houden van een hardnekkige voetblessure, moest hij noodgedwongen stoppen als speler. “De stimulans vanuit thuis en RKDVC heeft Rien doen besluiten om als hulptrainer van het JG-team aan de slag te gaan”, vervolgt Van Beurden. 

Trainer

De club pakte het verder op en binnen een week stond Looijen alweer op het veld, maar nu als trainer. “We zijn enorm blij met Rien”, vertelt Van Delft enthousiast. “Hij is betrouwbaar, kan heel goed contact leggen met de spelers en hij is er altijd, in weer en wind." 

Rien is betrouwbaar, kan heel goed contact leggen met de spelers en hij is er altijd. In weer en wind

Van Delft en Looijen doen de trainingen samen. Eerstgenoemde leidt de trainingen, terwijl Looijen vaak individueel met de spelers aan de slag gaat. Looijen is enthousiast over zijn leermeester. “Ik leer bijna alles van hem. Ik heb bewondering voor Peter hoe hij alles doet en regelt. Af en toe laat Peter mij oefeningen zelfstandig doen en die bespreken we dan na in de kantine. Ik heb nu alweer veel zin de training van vanavond."

Verrast met poster

RKDVC is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. Speler en club werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Looijen. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven dat het verdient. Looijen was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje bij RKDVC.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen