Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Dé amateurfoto van de week

KNVB Media
KNVB Media
24 april 2017, 14:51

Tactische bespreking? Die moet ik horen...! - Foto: https://twitter.com/Joooonx

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Mooier zal je ze niet snel vinden. Een pracht van een plaat, natuurlijk afkomstig uit de schatkamer die het Nederlandse amateurvoetbal heet. Een heerlijk moment uit de wedstrijd tussen vv Wilhelmus JO9 en Quick Boys JO9-1. Met in de hoofdrol een doorgewinterde spion van Wilhelmus, tijdens een tactische bespreking van de tegenstander. 

De kampioenen van Be Quick Z 2: echte sterren 

Het zal je maar gebeuren. Speel je lekker anoniem je wedstrijdjes bij Be Quick Z zaterdag 2, sta je plotseling vol in de schijnwerpers. Het overkwam de sterren uit Zutphen, omdat ze de actie Kampioenskoorts van FOX Sports hadden gewonnen. 

Gevolg: de kampioenswedstrijd tegen FC Zutphen 4 werd live op televisie uitgezonden, en ook commentator Koert Westerman, verslaggever Hans Kraay jr en analist Ronald de Boer waren aanwezig. Gelukkig voor onze helden wonnen ze de wedstrijd met 4-1 en kon het feest daarna losbarsten. Van harte gefeliciteerd!    

2F: Vijf kanshebbers voor één titel

De strijd om de landstitel lijkt in de Eredivisie dan wel gestreden te zijn, in de 2e klasse F van district Zuid is dit zeker niet het geval. Wat heet! Met nog drie wedstrijden voor de boeg, maken nog vijf (!) teams kans op de titel. 

Best Vooruit gaat aan de leiding, maar weet Oirschot en Helvoirt op slechts één punt afstand. Emplina heeft twee punten minder en ook EVVC is met drie verliespunten minder zeker nog niet kansloos. De redactie van Mooie Maandag smult van deze apotheose en houdt de competitie nauwlettend in de gaten. Volgende week een update!

 

Niftrik verslaat tegenstander én scorebord 

Niet alleen DVE-Trajanus, de tegenstander van Niftrik, had het zwaar. Ook het scorebord moest vol aan de bak. Na negentig minuten gaf het een stand van 1-0 aan, maar dit moest toch echt 13-0 zijn, zag de oplettende reporter van De Gelderlander.

Scorebord overbelast Scorebord overbelast Bij Niftrik tegen DVE-Trajanus.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen