Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Pancratius is de eerste kampioen van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2017, 16:33
1:06

De mannen van Pancratius gaan uit hun dak na het behalen van het snelle kampioenschaop. - Foto: YouTube Het Amsterdamsche Voetbal

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

15 wedstrijden gewonnen, 0 keer een gelijkspel en ook nog geen wedstrijd verloren. Het mag geen verrassing zijn dat het eerste zaterdagteam van RKSV Pancratius uit Badhoevedorp zaterdag kampioen werd.

Wel bijzonder is dat het de eerste kampioen bij de standaardteams bij de mannen is van Nederland. En dat zorgde voor mooie beelden, te zien op Hetamsterdamschevoetbal.nl (zie video bij artikel). Van harte gefeliciteerd!

Een dag later volgde Cluzona het goede voorbeeld. En een week eerder werden de vrouwen van Nijnsel (2e klasse G zondag) al kampioen.

SV Onderdendam, kleinste club met een bus

SV Onderdendam is met zo’n dertig leden en maar één team misschien wel de kleinste vereniging van Nederland. Maar het beschikt mooi wél over een spelersbus. De voetballers stapten zaterdag in voor de uitwedstrijd tegen Corenos uit Roodeschool.

De bus werd beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor. Speler en voorzitter Sietse Vening in Het Dagblad van het Noorden: ,,Je moet het vooral zien als een geintje. Kijk, we spelen in de reserve zesde klasse, dus waar hebben we het over? De uitwedstrijd naar Winsum wordt helemaal lachen, want dat ligt zowat naast Onderdendam. Ik werk in Winsum en daar hebben ze het al over niks anders meer.’’

De bus is kortgeleden in de clubkleuren, oranje/groen, gespoten. ,,Nee, we gaan de bus niet net als een schip dopen door er een fles bier tegenaan te knallen. Hij is net gespoten, dus dat zou niet handig zijn.’’

Barendrecht-trainer helpt Kozakken Boys-speler

— Ongelukkige Leon Bot. Foto: Kozakken Boys

Het is dan wel Mooie Maandag, een mooie zaterdag was het zeker niet voor Leon Bot. De speler van Kozakken Boys kwam tegen Barendrecht in botsing met een tegenstander en brak daarbij zijn pols. We zullen de woordgrappen bij deze pijnlijke gebeurtenis maar even achterwege laten…

Gelukkig was daar Adrie Poldervaart, naast trainer van Barendrecht in het dagelijks leven ook fysiotherapeut bij Excelsior in Rotterdam. Hij verleende Bot – samen met de aanwezige EHBO’ers – eerste hulp. We wensen Leon veel sterkte!

Beats, bier en burgers

Het zat de mannen van Dongen 5 dit jaar vaak niet mee. Veel verliespartijen, hier en daar eens een gelijkspel. Maar zondag, tegen Baardwijk 5, werden de 3 punten binnengehaald. En dat werd gevierd. Met beats, bier en burgers. Van harte, jongens!

De eerste winst! De eerste winst! Eindelijk wisten de mannen van Dongen 5 te winnen!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen