Mooie Maandag: Speelsters HBSS heldinnen van het weekend

KNVB Media
KNVB Media
20 maart, 12:31

De speelsters van HBSS redden een assistent-scheidsrechter op een ander veld. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Heldinnen zijn het, de speelsters van HBSS uit Schiedam. Tijdens hun wedstrijd kreeg een assistent-scheidsrechter op een naastgelegen veld een hartaanval. De man uit Monster lag roerloos op het veld, en Linda van Hoek, Renate MacPherson, Manon Klapwijk, Mojdeh Noushazar en Annet Eckhart bedachten zich geen moment.

Via hartmassage en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED), een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok, kwam de hartslag bij de man weer terug. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Een heuse heldendaad van de Schiedamse speelsters. Hulde!

Snelle reanimatie en AED redden leven grensrechterLees het hele artikel over deze heldenactie.

In de voetsporen van vader Dirk

Soms ben je heel blij met de genen die je hebt doorgekregen, soms iets minder. Dat Dirk Kuyt zijn voetbaltalent heeft doorgegeven, lijkt wel duidelijk. Als een kruising tussen Lionel Messi en Alberto Tomba slalomt de kleine Aidan Kuyt (5 jaar oud) namens Quick Boys door de defensie van de tegenstander. Een fenomenale goal!

In plaats van de Voetbal.nl-app

Reuze handig, die app van Voetbal.nl. Ideaal om snel je programma, uitslagen en stand van jouw favoriete ploeg of ploegen op te zoeken. In Zuidoostbeemster (Noord-Holland) hebben ze een andere methode om aan de gewenste informatie te komen. Een ouderwetse dorpsomroeper!

En dat is 100!

Hij moest er al enige weken op wachten, maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Maurice Renger bereikte een bijzondere mijlpaal, door het 100e doelpunt voor JOS/Watergraafsmeer uit Amsterdam te maken.

Heel veel schoten Renger en JOS er niet mee op, want de wedstrijd tegen Silvolde werd met 2-1 verloren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven