GVVV pakt voorlopig de tweede plek in de Tweede divisie

19 maart 2017, 17:25

GVVV staat op de tweede plaats in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

Na een miraculeus weekeinde heeft GVVV de tweede plek in de Tweede divisie voor even alleen in handen. De ploeg uit Veenendaal won in blessuretijd met 1-0 van Jong Vitesse, terwijl Kozakken Boys in zijn slotfase twee punten verloor bij HHC Hardenberg (3-3), en De Treffers verloor bij Jong Sparta (3-1).

Lange tijd leek GVVV af te stevenen op een gelijkspel tegen de talenten uit Arnhem, die ver terugzakten op eigen helft. Het spel maken ging het team uit Veenendaal moeilijk af.

Het waren zelfs de gasten die de kans op de openingstreffer kregen toen, na een defensieve fout van de thuisploeg, Nikolas Agrafiotis alleen op doelman Johan Jansen af ging. Zijn inzet belandde echter tegen de paal.

Beter in spel

Pas in de tweede helft kwam GVVV wat beter in zijn spel. Caifano Latupeirissa kreeg kort na rust zelfs de grootste kans voor zijn ploeg, maar hij schoot de bal over.

Het leek dan ook uit te draaien op een teleurstellend en doelpuntloos gelijkspel, maar in de blessuretijd konden de gastheren alsnog juichen. De keeper van Vitesse wist een schot van Danny de Leeuw te keren, maar in de rebound werkte spits Frank Tervoert de bal alsnog tegen de touwen (1-0).

— Op het complex van HHC werd het tegen Kozakken Boys 3-3.

HHC Hardenberg en Kozakken Boys maakten er een vermakelijke middag van, waarbij het publiek zich geen moment verveelde. Het was HHC, de ploeg die tegen degradatie strijdt, die het heft al snel in handen nam.

Voorsprong

De thuisploeg kwam op een voorsprong van 2-0 door goals van Sargon Gouriye. Kozakken Boys had daarbij tussen de twee goals door pech dat een inzet van Gwaeron Stout op de lat uiteen spatte. Vlak voor rust zorgde Everton Pires Tavares met een knal van afstand voor de belangrijke aansluitingstreffer.

Die goal gaf de gasten vertrouwen, al duurde het nog tot een kwartier voor tijd voor Raily Ignacio de gelijkmaker kon aantekenen. Hij leek zelfs de matchwinnaar te worden na zijn tweede goal, maar nadat Madjer Lukoki een uitgelezen kans op de 2-4 miste, sloeg HHC alsnog toe, al was daar een eigen doelpunt van Kozakken Boys voor nodig.

Alleen in handen

Daarmee heeft GVVV – achter koploper Jong AZ, al het hele seizoen ongenaakbaar - voor dit moment alleen de tweede plek in handen. Kozakken Boys volgt op twee punten.

De Treffers is na zijn nederlaag bij Jong Sparta naar de vijfde plaats gezakt, al heeft de ploeg nog wel twee duels tegoed. Dat geldt ook voor VVSB, dat op doelsaldo net boven De Treffers staat. VVSB versloeg Jong FC Twente (2-1).