Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Treffers op rand van hoofdtoernooi KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2017, 9:30

Een periodetitel geeft rechtstreeks toegang tot het hoofdtoernooi van de KNVB Beker (uitgezonderd de jong-teams). - Foto: KNVB Media

De tweede periodetitel in de Tweede divisie – en daarmee kwalificatie voor de 1e ronde (laatste 64) van de KNVB Beker 2017/’18 – kan met Pasen bemachtigd worden door De Treffers. VVSB speelde het inhaalduel tegen GVVV woensdag met 3-3 gelijk en kan nog op gelijk hoogte komen met de Groesbekers.

Jong AZ won de eerste periode in de Tweede divisie. Beloftenploegen mogen echter niet deelnemen aan het KNVB Bekertoernooi (betaald voetbal). Aan het einde van het seizoen wordt daarom het ticket voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker doorgegeven aan de eerstvolgende op de eindranglijst, niet zijnde een Jong-team.

Tweede periode

VVSB - halve finalist in 2016 - maakt ook nog kans op de tweede periodetitel.

Ook in de tweede periode staat Jong AZ weer bovenaan. Ditmaal kan de ploeg echter niet nogmaals een periodetitel winnen, waardoor De Treffers – op dit moment tweede in de periode – de beste papieren heeft. Na negen wedstrijden heeft de huidige nummer twee van de Tweede divisie 22 punten verzameld.

Door een aantal afgelastingen is er in de tweede periode, die bestaat uit elf wedstrijden, een verschil in het aantal gespeelde duels. VVSB heeft ook negen duels gespeeld en daarin 16 punten behaald. De ploeg uit Noordwijkerhout is de enige die De Treffers nog kan achterhalen, maar moet dan wel de resterende twee wedstrijden winnen.

Inhalen met Pasen

De Treffers hebben het in eigen hand. Een punt in één van de twee inhaalduels is voldoende om de tweede periode te bemachtigen en zich te kwalificeren voor de 1e ronde van de KNVB Beker. Dat zal in het Paasweekend duidelijk worden als de laatste inhaalduels op het programma staan.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen