Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: ‘Lord Brown’ heeft 1073 supporters

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2017, 15:43

In het sneeuwweekend werden er slechts 932 wedstrijden gespeeld. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Iemand die de bijnamen ‘Lord Brown’, ‘El Fenomeno’ en ‘De Kluivert van het oosten’ meedraagt, zou gemakkelijk onder de druk gebukt kunnen gaan. Zo niet amateurvoetballer Michael Brown (26) uit Glanerbrug. De aanvaller van GVV Eilermarkt heeft een eigen Facebook-pagina met meer dan duizend volgers.

Hij lacht het leven tegemoet. Vooral het onderwerp van zijn eigen fan-pagina op Facebook ‘Michael Brown El Fenomeno’ zorgt voor veel vertier. ‘’Het blijft een mooi verhaal’’, zegt hij.

‘’We hadden een feestje in het plaatselijke café de dag erna moest ik voetballen. Ik sloot met zo ongeveer iedereen een weddenschap af. Ik zou er wel even drie maken. Op dat moment redelijk onwaarschijnlijk, maar die hattrick maakte ik. Toen zei iemand langs de lijn dat hij een pagina zou starten als ik nog een vierde zou maken. Dat gebeurde ook nog.’’

Een best feestje

Mijn geheim? Een beetje drank en weinig slaap

De pagina werd in september aangemaakt door Kevin van Maasakker. De café-eigenaar van ‘t Bruggetje stelde een feestje in het vooruitzicht als de 1000 volgers werden gehaald. ‘’Toen ging het hard. Binnen twee dagen zaten we aan de duizend. Het werd een best feestje! Ik mocht de hele avond gratis drinken.’’

Inmiddels telt de fanschare van Brown 1073 supporters. ‘El Fenomeno’ is onlangs overgestapt van Sportlust Glanerbrug naar GVV Eilermarkt. ‘’Omdat ik nu op zaterdag werk, kan ik alleen nog op zondag spelen. En bij Eilermarkt is het ook gezellig. Dat vind ik eigenlijk het belangrijkst. Een beetje dollen, lekker voetballen. Ik sta dit seizoen op tien doelpunten, maar ga er nu weer tegenaan. Mijn geheim? Een beetje drank en weinig slaap.’’

Facebook Facebook Ga naar de fanpage van Michael Brown.

Sneeuw & voetbal (I)

De sneeuw zat veel amateurvoetballers dwars. Veel amateurwedstrijden werden zaterdag en zondag afgelast, simpelweg omdat de velden niet meer zichtbaar waren. Maar her en der ging er toch nog een wedstrijd door, zoals afgelopen zaterdag: WSC Wapenveld tegen SVI. En dat leverde prachtige plaatsjes op.

Sneeuw en voetbal (II)

Natuurlijk baalden we dat de meeste wedstrijden werden afgelast. Maar geef toe, soms brengt de sneeuw ook veel plezier met zich mee. Neem SDO uit Bussum. De selectie legde een training in de wondere witte wereld af. En – je verwacht het niet – de oefensessie mondde uit in een ouderwets sneeuwgevecht. Met Rick van der Velden als één van de grote aanstichters.

Drie keer raden wie het na het douchen alsnog moest ontgelden…

De training van SDO in de sneeuw.

STATS!

Duizenden wedstrijden worden er ieder weekeinde gespeeld op de amateurvelden. Normaal gesproken dan. Maar in het ‘witte weekend’ kwamen we niet verder dan 932 duels. Daarin vielen 4.684 doelpunten.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen