Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Treffers jaagt in Tweede divisie op periodetitel

KNVB Media
KNVB Media
10 februari 2017, 14:03

Periodewinnaars in de Tweede divisie krijgen een ticket voor het KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

Jong AZ lijkt niet te stoppen in de Tweede divisie. De beloftenploeg uit Alkmaar ligt een straatlengte voor op de concurrentie en is hard op weg naar de titel in het debuutseizoen van deze nieuw gevormde competitie. Achter de ongenaakbare koploper wordt er volop gestreden om de periodetitels.

Afgelopen weekend zegevierde Jong AZ in de topper tegen De Treffers (4-2). Daarmee vergrootte de ploeg van coach Martin Haar de voorsprong op de nummer twee tot liefst vijftien punten. Promotie naar de Jupiler League komt daardoor steeds dichterbij voor Jong AZ.

Maar dat betekent niet dat de prijzen al vergeven zijn. In de Tweede divisie zijn namelijk ook drie periodetitels te winnen. Aangezien alleen de kampioen promoveert, wordt er geen nacompetitie gespeeld. In plaats daarvan zijn de periodewinnaars automatisch verzekerd van deelname aan de strijd om de KNVB Beker (betaald voetbal) komend seizoen. Zij ontvangen een ticket voor de 1e ronde waarin 64 teams uitkomen.

In de Tweede divisie worden 3 periodes gehanteerd:

  • 1e periode: wedstrijdronden 1 t/m 12
  • 2e periode: wedstrijdronden 13 t/m 23
  • 3e periode: wedstrijdronden 24 t/m 34

De 1e periode is een prooi geworden voor Jong AZ. Beloftenploegen mogen echter niet deelnemen aan het KNVB Bekertoernooi (betaald voetbal). Aan het einde van het seizoen wordt deze periodetitel, en daarmee het ticket voor de 1e ronde KNVB beker BV, doorgegeven aan de eerstvolgende op de eindranglijst, niet zijnde een Jong-team.

Goede papieren De Treffers

Jong AZ won onder leiding van coach Martin Haar de 1e periodetitel.

De strijd om de 2e periode kan komend weekend worden beslist in het voordeel van De Treffers. Daarvoor moet de ploeg uit Groesbeek in ieder geval zaterdag op eigen veld winnen van HHC Hardenberg en is het afhankelijk van de concurrentie: VVSB (verlies) en Koninklijke HFC (geen winst).

Jong AZ kan als winnaar van de 1e periode niet nogmaals een periode winnen en speelt dus verder geen rol in de periodestand. Mocht de periode komend weekend niet beslist worden, dan zal dit pas gebeuren tijdens het inhaalweekend van 25 februari of eventueel tijdens het inhaalweekend met Pasen.

Tweede divisie, programma

DatumWedstrijd
Zaterdag 
14.00 uurKoninklijke HFC - Barendrecht
14.30 uurExcelsior Maassluis - Kozakken Boys
14.30 uurJong FC Twente - Katwijk
15.00 uurFC Lienden - Jong Sparta Rotterdam
15.30 uurDe Treffers - HHC Hardenberg
18.00 uurUNA - Spakenburg
18.00 uurVVSB - GVVV
Zondag 
14.00 uurJong Vitesse - TEC
14.30 uurAFC - Jong AZ

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen