Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Wiebe doet Van Basten na

KNVB Media
KNVB Media
30 januari 2017, 14:40

In de geest van Van Basten, dacht Wiebe Koopmans. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

#mooiemaandag

We zijn er weer! Na een maandje winterstop en ijspret gaan we er weer met veel zin en energie tegenaan. Iedere maandag gaan we op zoek naar de mooiste en leukste berichten uit het amateurvoetbal. Mocht je een geschikt onderwerp hebben voor deze prachtige rubriek, twitter dan met de hashtag #mooiemaandag.

Zoals de vaste volgers wel weten, zijn wij als redactie van Mooie Maandag gek op doelpunten. En dan vooral op mooie doelpunten. Afgelopen weekeinde viel er voor ons dan ook voldoende te genieten. Wiebe Koopmans van sc Emmerloord verwierf zich zelfs wereldfaam, door tegen Ruinerwold (5-0) uit een omhaal te scoren. Een omhaal die sterk doet denken aan de treffer die Marco van Basten ooit maakte namens Ajax. Maar dan misschien nóg mooier..

"Ik wist even geen andere oplossing voor die bal", zei Wiebe nog verbaasd tegen het Algemeen Dagblad. "Toen ik al vallend nog net zag hoe de bal de kruising in vloog, had ik wel meteen het gevoel dat het behoorlijk uniek was."

Scoren uit een omhaal? Dat kan ik ook, dacht Jody Tschiauke. De voetballer van het Zeeuwse Waarde zorgde op fraaie wijze voor de gelijkmaker tegen OFB.

Even later maakte Waarde ook nog de 2-1. Niet zo spectaculair, maar toch…

Scheids zoekt wedstrijd

Veel voetbalverenigingen hebben moeite om voldoende scheidsrechters te vinden om de wedstrijden te leiden. Misschien kan Henk Boland hulp bieden. De arbiter is op zoek naar oefenwedstrijden die op woensdag of donderdagavond worden gespeeld. Contact: 06-48555528.

Stats!

Voor het derde team van Rijnmond Hoogvliet Sport is 2017 niet helemaal positief begonnen. De strijders leden tegen Hellevoetsluis 3 een dikke nederlaag. De 7 treffers waren niet voldoende: 7-40. Volgende week beter, jongens!

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen