Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie maandag: Heldenrol voor keepers

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2016, 13:43

De keepers lieten zich van hun beste kant zien tijdens het bekerweekeinde. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Heldenrol voor keepers

Voor veel amateurvoetballers stond het afgelopen weekend in het teken van de bekercompetitie. Bekeren dus! Twee dagen vol spanning, verrassende uitslagen en onverwachte heldenrollen.

Zoals die van Anna Reitsma, keeper van VIOD Driesum VR1. Dat plaatste zich ten koste van zondaghoofdklasser DSE voor de volgende ronde. Vlak voor tijd was Reitsma nog de schlemiel, door in de fout te gaan bij de 2-2. In de strafschoppenserie maakte zij het helemaal goed. Ze stopte twee penalty’s en zag er twee tegen de lat eindigen.

Heldenrol voor keepers (2)

Ook een hoofdrol voor Nils van der Landen. Oók doelman van beroep. Tegen Groesbeekse Boys had de sluitpost van DCS weinig te doen. Maar tijdens de strafschoppenserie, na de 0-0 eindstand, ontpopte Van der Landen zich tot de grote held.

Hij stopte twee Groesbeekse inzetten en verzilverde zelf de achtste penalty. En ging daarna op de schouders en liep een ereronde, stellen wij ons zo voor.

In meerdere bekerwedstrijden pakten de keepers de hoofdrol afgelopen weekend.

Stramme spieren?

Het was een pittig weekend

Nog even terug naar vorige week, toen SDC’12 met 5-0 won van Voorwaarts Twello. Waar ons de aanwezigheid van Tom den Ouden opviel. De 41-jarige doelman moest op komen draven door verschillende blessures. "Het was een pittig weekend’’, zei Den Ouden na afloop tegen Tubantia.

Want wat bleek: een dag eerder had de stand-in de Landgoed Twente Marathon nog gelopen. In duo’s, dat wel. 21 kilometer hardlopen, de andere helft op de fiets. Maar toch, de spieren moeten toch wat stram hebben gevoeld. Daarom: Chapeau, Tom!

Nog even een aparte vermelding voor SV Heeten. Dat schakelde hoofdklasser Dieze West uit: 5-2. Van harte!

Stats!

Hoogste tijd om de kanjers van Kollum JO13-3 een hart onder de riem te steken. Vorige week was Aduard 2000 JO13-1 met 32-0 te sterk.

Een offday, kan gebeuren. Maar afgelopen zaterdag was het weer raak. 38-0 tegen WTOC JO13-2. Geeft niets, hoofd omhoog. Kom op jongens, tegen Niekerk JO13-2 weer een nieuws kans.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen