Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Dijk pakt eerste periode in Derde divisie zondag

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2016, 7:07

Ex-prof Jeroen Verhoeven staat onder de lat bij De Dijk. - Foto: KNVB Media

Zonder dit weekend zelf te hoeven spelen is De Dijk verzekerd van de eerste periodetitel in de Derde divisie zondag. Omdat directe concurrent Be Quick 1887 zaterdagavond thuis met maar liefst 0-4 verloor van EVV is de ploeg van trainer Jochem Twisker niet meer te achterhalen.

De Dijk is bezig aan een heuse opmars in het amateurvoetbal. In het seizoen 2008-'09 speelde de club uit Amsterdam-Noord nog in de vierde klasse. Na drie kampioenschappen op rij duurde het twee seizoenen voordat De Dijk ook kampioen werd in de eerste klasse. Vervolgens speelde de ploeg drie seizoenen in de hoofdklasse waar het vorig jaar na een tweede plaats promoveerde via de play-offs.

In de nieuwe Derde divisie is de ploeg met doelman Jeroen Verhoeven (voormalig FC Volendam, Ajax en FC Utrecht) uitstekend begonnen. In de eerste tien duels won De Dijk maar liefst negen keer. Alleen thuis tegen Dongen morste de ploeg twee punten. Het spectaculaire duel eindigde in 4-4.

  • In het seizoen 2008-'09 speelde De Dijk nog in de vierde klasse.

Inhaalduel

Zaterdagavond stond de enige wedstrijd van dit weekend in de Derde Divisie op het programma. Be Quick 1887 moest het inhaalduel winnen om in het spoor te blijven van de koploper en nog een theoretische kans te behouden op de periodetitel. Thuis tegen middenmoter EVV had de ploeg van Mischa Visser echter weinig in te brengen. De ploeg uit Echt heerste op alle fronten. Michelle Zotti, Julien Clout en Shaquille Simmons zorgden voor rust al voor een 0-3 voorsprong. Een kwartier voor tijd vergrootte opnieuw Simmons de marge naar vier.

Door de nederlaag blijft Be Quick 1887 derde op de ranglijst, achter De Dijk en Quick'20. EVV klom door de sterke zege van de twaalde naar de achtste plaats.

Stand Stand Bekijk de stand, het programma en de uitslagen op Voetbal.nl.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen