Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meld je aan en verdien een plek op de Nike Academy

KNVB Media
KNVB Media
28 september 2016, 15:26

Sherwin Seedorf is een van de twee Nederlanders op de Nike Academy. - Foto: KNVB Media

Ben je een laatbloeier? Of miste je net de vorm toen de scouts langs de lijn stonden? Pak dan nu je kans in de Nike Academy Most Wanted trials. Verdien een plek op de Nike Academy en speel je in de kijker van de profclubs.

Nike’s wereldwijde scouting programma is terug en op zoek naar het beste jonge, niet-gecontracteerde talent in Nederland.

Droom

— Bondscoach Danny Blind was aandachtig toeschouwer bij de vorige Nike Academy Most Wanted trials.

En denk nou niet, jaja, dat zal wel. De verrichtingen van Youri de Winter bleven bij de vorige trials in maart niet onopgemerkt. Hij speelt nu bij Sparta. Hetzelfde geldt voor Doriano Kortstam en Anfernee Dijksteel die via de Academy bij respectievelijk Roda JC en Charlton Athletic terechtkwamen. 

Op dit moment spelen er twee Nederlanders in het Nike Academy-team: Sherwin Seedorf en Thom Jonkerman. Alle reden dus je droom om profvoetballer te worden nieuw leven in te blazen.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Ben je tussen de 16 en 21 jaar. Heb je nog geen profcontract en denk je dat je genoeg in huis hebt om die wel te verdienen. Meld je dan aan voor de Nike Academy Most Wanted trials bij ASV Fortius in Amsterdam. 

Meld je hier aan! Meld je hier aan! Nike zoekt het beste, niet-gecontracteerde talent van Nederland. Ben je tussen de 16 en 21 jaar. Meld je hier aan voor de trials bij ASV Fortius in Amsterdam

Na een voorronde waarin 200 spelers hun talenten mogen laten zien aan de hoofdscout en zijn trainers, worden er 40 kandidaten geselecteerd voor de vervolgronde. Deze bestaat uit twee trainingsdagen eveneens op de velden van ASV Fortius. Van deze groep van 40 talenten gaan er 20 door naar de Nederlandse finale en daarvoor heeft Nike de splinternieuwe KNVB Campus in Zeist uitgekozen.

Daar kunnen drie tot vijf deelnemers zich plaatsen voor de zogenaamde Global Showcase op St. Georges Park in Engeland waar met de winnaars uit andere landen in november 2016 wordt gestreden om de tickets voor de Nike Academy.

Het programma op een rij:

DatumActiviteitPlaatsDeelnemers
Ma. 10 oktobervoorrondeASV Fortius in Amsterdam200
Ma. 17 oktober1e trainingASV Fortius in Amsterdam40
Ma. 24 oktober2e trainingASV Fortius in Amsterdam40
Ma 31 oktoberFinaleKNVB Campus in Zeist20
November 2016Global ShowcaseSt. Georges Park in Engelandnnb

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen