Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ASV Lebo en 't Knooppunt strijden om BeNecup 2016

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2016, 12:29

ASV Lebo werd in mei voor het eerst in de historie landskampioen. - Foto: KNVB Media

De kampioenen en bekerwinnaars van Nederland en België nemen het vanaf vrijdag 26 augustus tegen elkaar op in de strijd om de BeNecup 2016. Namens Nederland komen landskampioen ASV Lebo en bekerwinnaar 't Knooppunt in actie. België wordt vertegenwoordigd door landskampioen en bekerwinnaar FP Halle Gooik en verliezend bekerfinalist FT Antwerp.

ASV Lebo begint vrijdag om 21.00 uur in Berchem tegen FT Antwerp. 't Knooppunt ontvangt dezelfde avond om 20.30 uur in Sporthallen Zuid het sterke FP Halle Gooik. Naast de prestigieuze dubbel ging de ploeg uit Halle er vorig seizoen ook vandoor met de BeNecup.

Veel vertrouwen bij 't Knooppunt

't Knooppunt neemt als bekerwinnaar deel aan de BeNecup.

Carmelo Nieddu, trainer van ’t Knooppunt, is vereerd dat zijn ploeg om de BeNeCup mag spelen. "We gaan er alles aan doen om de finale te bereiken. Halle Gooik is een professionele ploeg die dagelijks twee keer traint, maar dit schrikt ons niet af. Onze selectie bestaat dit jaar uit veel jonge jongens uit Amsterdam, aangevuld met een aantal ervaren krachten. We hebben tot dusver een goede voorbereiding achter de rug en gaan met veel vertrouwen naar de eerste ontmoeting om de BeNecup."

Zijn collega Calvin Blankendal leidde ASV Lebo vorig seizoen naar de landstitel. "’Wij spelen altijd als team en zolang we onze taken uitvoeren is alles mogelijk’’, aldus de oud-international. "Met deze instelling zijn we vorig jaar ook kampioen geworden. Wel hebben we op dit moment een aantal geblesseerde spelers en hierdoor is de selectie erg dun. Wat dat betreft zie ik ons als underdog.’’

Finale op 23 december

De halve finales van de BeNecup 2016 worden beslist over twee wedstrijden waarbij de bekerwinnaar begint met een thuiswedstrijd. Bij de returns op 2 september reist ’t Knooppunt af naar Halle en ASV Lebo komt in actie in de eigen Sporthallen Zuid. De finale van de BeNecup 2016 staat gepland op vrijdag 23 december. De locatie van de finale wordt op basis van loting bepaald.

Nieuwe opzet BeNecup

De BeNecup 2016 is dit jaar uitgebreider opgezet dan voorgaande jaren. In tegenstelling tot eerdere edities wordt er nu gewerkt met dubbele halve finales op 26 augustus en 2 september en wordt er één allesbeslissende finale gespeeld. Deze nieuwe opzet moet de spanning en de uitstraling van de BeNecup ten goede komen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen