Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ontknoping amateurvoetbal zaterdag in Maassluis

KNVB Media
KNVB Media
24 mei 2016, 13:11

FC Lienden won eerder in het seizoen al de Supercup, maar staat nu op achterstand - Foto: KNVB Media

De ontknoping van het laatste algeheel amateurkampioenschap van Nederland gaat zaterdag 28 mei tussen de kampioen van de Topklasse zaterdag Excelsior Maassluis en FC Lienden, kampioen van de Topklasse zondag. Het eerste duel van het tweeluik om het kampioenschap eindigde in een 2-0 uitoverwinning voor Excelsior Maassluis. Zaterdag om 15.30 uur is de return op Sportpark Dijkpolder in Maassluis.

Wim Bronsvoort leidsman

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort uit Deventer. Bronsvoort is 33 jaar en fluit sinds seizoen 2010/'11 in de hoogste landelijke groep in het amateurvoetbal op zaterdag. Eerder dit seizoen leidde hij onder meer de derby Spakenburg-IJsselmeervogels op 9 april. Bij de wedstrijd van zaterdag wordt hij bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mark van Essen en Sjoerd Knegt. Derya Serik is aangesteld als vierde official.

Laatste algeheel amateurkampioenschap

Zaterdag is de laatste versie van de wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap. Vanwege de komst van de Tweede en Derde divisie verdwijnt de jaarlijkse strijd tussen de kampioenen van zaterdag en zondag en wordt plaats gemaakt voor promotie en degradatie tussen betaald en amateurvoetbal. Live op FOX Sports Live op FOX Sports De ontknoping in het amateurvoetbal is zaterdag live te zien op FOX Sports

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen