Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geslaagden spelregelbewijs worden scheidsrechter

KNVB Media
KNVB Media
18 januari 2015, 15:00

Spelers van SV Sporting '70 die hun spelregelbewijs hebben gehaald, kunnen gelijk aan de slag als jeugdscheidsrechter bij de bij de club. - Foto: KNVB Media

Spelers van SV Sporting '70 die hun spelregelbewijs hebben gehaald, kunnen gelijk aan de slag als jeugdscheidsrechter bij de bij de club. Het mes snijdt aan twee kanten. De spelers krijgen nog meer respect en begrip voor de leidsman en bovendien helpt het de club aan nieuwe vrijwilligers.

"Iedereen die het heeft gehaald vragen we of zij hier zin in en tijd voor hebben”, vertelt bestuurslid André Moestaredjo. "Er ligt dan een scheidsrechterstenue voor ze klaar bij het wedstrijdsecretariaat. Daarbij krijgen ze begeleiding vanuit de club. Van de twaalf spelers die het spelregelbewijs  nu in hun bezit hebben, hebben er al vijf een wedstrijd gefloten.”

Beloning

Voor de eerste tien die het haalden, lag er een trainingssweater klaar. Die hadden we zo binnen

De Utrechtste club zat er direct vanaf het begin bovenop om hun spelers te laten slagen. "Voor de eerste tien die het haalden, lag er een trainingssweater klaar. Die hadden we zo binnen.”

Toen de beloning uit beeld was, merkte Moestaredjo dat er nog slechts twee spelers de toets haalden. "We proberen nu uit te zoeken waar dat aan ligt. We vragen alle geslaagden om hun feedback en vragen ook rond bij de andere spelers. Begin december organiseren wij een bijeenkomst voor iedereen die het nog niet gehaald heeft. We vragen dan naar hun struikelblok en proberen daar een oplossing voor te zoeken. Ook gaan we aan de slag met de spelregels.”

Actieve ouders

Moestaredjo vindt het opvallend dat spelers met actieve ouders binnen de club als eerste slagen. "Dat merk je direct. Zij zitten er bij de jongens en meiden meer achteraan. Verder is het moeilijk om iedereen te bereiken. Vaak lezen ze hun mail niet. We proberen het daarom zoveel mogelijk via de leiders te spelen. Hopelijk levert dat in de laatste maand allemaal geslaagden op.”
 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen