De Jong uit selectie Oranje

UITGEGEVEN: maandag, 4 oktober 2010 13:17 LAATST GEWIJZIGD: maandag, 4 oktober 2010 20:38

Bondscoach Bert van Marwijk doet voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië (vrijdag 8 oktober in Chisinau) en Zweden (dinsdag 12 oktober in de Amsterdam ArenA) geen beroep op middenvelder Nigel de Jong. De bondscoach heeft dat de speler van Manchester City in een persoonlijk gesprek meegedeeld.

De Jong raakte in opspraak in de wedstrijd van gistermiddag van zijn club met Newcastle United. Na een tackle van De Jong moest Newcastle-speler Ben Arfa zwaar geblesseerd het veld verlaten. Al in een eerder stadium had Van Marwijk naar aanleiding van een aantal incidenten met De Jong over zijn spel gesproken.
 
Bert van Marwijk: ,,Ik heb het de spelersgroep zojuist verteld. Ik heb hen gezegd dat ik geen andere mogelijkheid zag. Binnen afzienbare tijd zal ik nog eens met Nigel gaan praten. Nu wil ik me met de staf en de spelersgroep volledig concentreren op de komende twee belangrijke kwalificatiewedstrijden’’.
 
De bondscoach heeft inmiddels de selectie aangevuld met Wout Brama (FC Twente) en Urby Emanuelson (Ajax), waardoor de spelersgroep bestaat uit 22 spelers.STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: