Oefenprogramma Oranje rond

UITGEGEVEN: dinsdag, 28 januari 2014 15:29 LAATST GEWIJZIGD: dinsdag, 28 januari 2014 15:29

Het wedstrijdprogramma van het Nederlands elftal in aanloop naar de 2014 FIFA World Cup Brazil is rond.
 

Zaterdag 31 mei speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal tegen Ghana en vier dagen later, woensdag 4 juni, sluit Oranje de oefencampagne af met een wedstrijd tegen Wales. Eerder werden Frankrijk (5 maart) en Ecuador (17 mei) al vastgelegd als sparringpartner.
 
De laatste ontmoeting tussen Nederland en Ghana - dat tijdens het WK uitkomt in groep G samen met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten - vond vier jaar geleden plaats. Oranje won het voorbereidingsduel op de mondiale eindronde in Zuid-Afrika met 4-1 (Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie).
 
Wales speelde zes jaar geleden voor het laatst tegen Oranje. In de Rotterdamse Kuip won het Nederlands elftal zijn laatste oefenduel in aanloop naar EURO 2008 met 2-0 (1-0 Robben en 2-0 Sneijder).
 
Het treffen met Ghana, één van de vijf Afrikaanse WK-gangers, wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam. De Amsterdam ArenA vormt het toneel van de wedstrijd tussen Nederland en Wales, daags voor het vertrek van Oranje naar Rio de Janeiro.
 
Onderstaand alle pre-WK-duels, inclusief locaties, op een rijtje:\
 
Woensdag 5 maart, 21.00 uur
Frankrijk - Nederland
Stade de France, Parijs

 
Zaterdag 17 mei, 20.30 uur
Nederland - Ecuador
Amsterdam ArenA

 
Zaterdag 31 mei, 20.30 uur
Nederland - Ghana
Stadion Feijenoord, Rotterdam

 
Woensdag 4 juni, 20.30 uur
Nederland - Wales
Amsterdam ArenA

 
Toegangsbewijzen voor de oefenduels zijn vanaf zaterdag 1 februari verkrijgbaar via OnsOranje en de ruim 450 TicketBox verkooppunten. De wedstrijdkaarten zijn vanaf 17,50 euro (en als passe-partout) te koop.
 
Meer informatie wordt later deze week bekend gemaakt.STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: