Blind en De Guzman debuteren in Oranjeselectie

UITGEGEVEN: vrijdag, 1 februari 2013 13:15 LAATST GEWIJZIGD: vrijdag, 1 februari 2013 13:15

Daley Blind (22) en Jonathan de Guzman (25) zijn voor het eerst opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Het duo is, samen met nog achttien andere spelers, door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd voor de oefeninterland tegen Italië.

Ajax–verdediger Daley Blind doorliep bijna alle vertegenwoordigende teams van de KNVB; van Onder 15 (1 cap) via Onder 16 (4), Onder 17 (13/3), Onder 19 (16), het Beloftenteam (1) tot Jong Oranje (19). Met dit laatste team plaatste hij zich vorig jaar oktober voor het Europees kampioenschap onder 21 jaar, dat in juni in Israël wordt gehouden.
 
De in Canada geboren Jonathan de Guzman (Swansea City), die vijf jaar geleden de Nederlandse nationaliteit verkreeg, speelde in 2008 vier wedstrijden voor Jong Oranje. In deze duels was hij driemaal trefzeker. Ook maakte hij deel uit van het Olympisch elftal dat tijdens de Olympische Spelen van dat jaar in China tot de kwartfinale reikte. De Guzman vergaarde in totaal negen Olympische caps.
 
Verder behoort Ola John (Benfica) tot de definitieve 20-koppige spelersgroep voor het duel met de Azzurri. John heeft evenmin speelminuten in het Nederlands elftal, maar maakte een jaar geleden al wel deel uit van de Oranjeselectie voor de oefenwedstrijd in en tegen Engeland (2-3).
 
Van de voorlopige groep, die uit 23 spelers bestond, doet Van Gaal vooralsnog geen beroep op Khalid Boulahrouz (Sporting CP), Leroy Fer (FC Twente), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting CP).
 
Aston Villa-verdediger Ron Vlaar, die geen deel uitmaakte van de voorlopige spelersgroep, ontving alsnog een uitnodiging voor het trainingskamp.
 
Nederland en Italië nemen het woensdag 6 februari vanaf 20.30 uur tegen elkaar op. Plaats van handeling is de Amsterdam ArenA.
 
Selectie Oranje:
 
Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Vitesse), Jonathan de Guzman (Swansea City), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Feyenoord), Ola John (Benfica), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Adam Maher (AZ), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Robin van Persie (Manchester United), Ricardo van Rhijn (Ajax), Kevin Strootman (PSV), Kenneth Vermeer (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City), Stefan de Vrij (Feyenoord).STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: