KNVB diep geschokt na overlijden voetbalvader Almere

UITGEGEVEN: maandag, 3 december 2012 20:50 LAATST GEWIJZIGD: dinsdag, 4 december 2012 14:16

De KNVB is diep geschokt over het bericht dat een assistent-scheidsrechter maandagmiddag na een incident op het voetbalveld is overleden. De assistent-scheidsrechter (41 jaar) was zondag in Almere actief bij een jeugdwedstrijd tussen Buitenboys B3 en Nieuw Sloten B1. Na afloop van het duel ontstond plotseling een opstootje waarbij de assistent-scheidsrechter door enkele spelers van Nieuw Sloten zou zijn geslagen.

Na interventie van de politie en de komst van een ambulance werd hij in zorgwekkende toestand afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij maandagmiddag overleden.

Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars is geschokt en bedroefd. ,,Allereerst wil ik namens de gehele KNVB en alle leden van de KNVB mijn medeleven uitspreken aan de familieleden en vrienden van het slachtoffer. Het is te gek voor woorden dat iemand tijdens het uitoefenen van een sportieve hobby het slachtoffer wordt van dergelijke agressie.”

Contact

De KNVB heeft contact opgenomen met de besturen van beide verenigingen. Maandagmiddag heeft een delegatie van het bestuur van Nieuw Sloten laten weten dat het betrokken B1-team uit de competitie wordt gehaald. Verder heeft de vereniging de namen van de betrokkenen aan de KNVB doorgegeven. Op verzoek van het bestuur van Nieuw Sloten heeft de KNVB voor komend weekeinde alle 42 wedstrijden van teams van Nieuw Sloten uit de competitie gehaald.

Maandagavond is in Almere overleg met het bestuur van Buitenboys. Elders komen maandagavond de vijf overige voetbalverenigingen uit Almere bij elkaar met de KNVB om de stand van zaken te bespreken.STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: