Aanklager seponeert rode kaart Esteban

UITGEGEVEN: donderdag, 22 december 2011 17:57 LAATST GEWIJZIGD: donderdag, 22 december 2011 17:57

De aanklager betaald voetbal heeft donderdagmiddag bekend gemaakt de rode kaart voor AZ-doelman Esteban, in het KNVB bekerduel Ajax-AZ op woensdag 21 december, te seponeren, na kennis genomen te hebben van de ingediende verklaringen en de televisiebeelden.

De aanklager geeft aan dat scheidsrechter Bas Nijhuis op grond van de spelregels veldvoetbal de rode kaart terecht heeft gegeven. Desondanks is de aanklager – kijkend naar de specifieke omstandigheden – van mening dat de doelman zich in een situatie bevond die een zodanige gemoedsbeweging tot stand heeft gebracht dat hij de ingegeven reactie heeft uitgevoerd.
 
,,De keeper werd onverwachts aangevallen; hij zag zijn belager niet aankomen. De aanklager is van mening dat een dergelijk ingegeven reactie geen tuchtrechtelijke gevolgen zou moeten hebben. Deze actie zal Esteban dan ook geen schorsing opleveren”, aldus een woordvoerster van de bond. ,,Verder kan de bond op dit moment vanwege het lopende onderzoek van de aanklager niet inhoudelijk op de gebeurtenissen ingaan.”
 
Verdere procedure
 
Verder kijkt de aanklager betaald voetbal zoals gebruikelijk in geval van een niet uitgespeelde wedstrijd of er sprake is van schuld aan de zijde van één of beide clubs. De aanklager zal beide clubs vragen hun verklaringen hiertoe uiterlijk dinsdag 27 december 10.00 uur aan te leveren. De aanklager zal zijn bevindingen uiterlijk 27 december aanstaande rapporteren aan het bestuur betaald voetbal.
 
Het bestuur betaald voetbal beslist vervolgens naar verwachting uiterlijk 28 december aanstaande wat er met de wedstrijd gebeurt. Reglementair zijn er drie opties: de wedstrijd wordt uitgespeeld, de wedstrijd wordt overgespeeld of de bereikte stand wordt als eindstand aangemerkt.STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: