Nederland vijftiende op Homeless World Cup

UITGEGEVEN: zondag, 28 augustus 2011 20:25 LAATST GEWIJZIGD: zondag, 28 augustus 2011 20:27

De Nederlandse mannen hebben een respectabele vijftiende plaats behaald op het wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen in Parijs. Het vrouwenteam eindigde als elfde.

In de finale van het mannentoernooi zondagmiddag versloeg Schotland het team van Mexico met 4-3. Bij de vrouwen behaalde Mexico eveneens de finale, tegen Kenia. Het team van Kenia won de wereldcup. In totaal deden 64 teams mee aan het toernooi.
 
Nederland speelde uitmuntend tijdens de laatste wedstrijden. Zaterdagmiddag speelde het team onder toeziend oog van de Amsterdamse wethouder van Sport en Welzijn Eric van der Burg, die de teams vanaf de zijlijn aanmoedigde. Zondag kregen ze ook nog eens support van het team uit Rotterdam, evenals een delegatie van de Dutch Street Cup- het Nederlandse voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen.
 
Het toernooi heeft indruk gemaakt op zowel de dames en heren van Oranje als hun begeleiders. Coach Haile Afeworki blikt terug op een 'prachtervaring': ,,Het was een mooi toernooi. We hebben goed gevoetbald en zijn toch bij de beste zestien van de wereld geëindigd. Dat is een hele prestatie. We speelden goed samen als team, en we steunden elkaar zowel op het veld als daarbuiten. Het is een hele goede leerschool geweest voor de spelers. Dit pakt niemand ze meer af.”

Speler Jurgen Mac-Nack is trots dat hij deel heeft uitgemaakt van het Nederlands team. ,,Het was een hele leuke ervaring. We hebben mensen ontmoet van over de hele wereld. Ik was erg onder de indruk van de kwaliteit van het voetbal. Er waren zo veel getalenteerde spelers, en het is een eer om daar tegen te spelen. Als ik terug ben in Nederland, wil ik mijn opleiding ICT afmaken. Ik heb nog anderhalf jaar te gaan. Mijn moeder heeft zo vaak tegen me gezegd: maak het af. Nu heb ik meer motivatie om dat ook echt te doen.”STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: