Limburg krijgt pass over de hele

UITGEGEVEN: vrijdag, 26 augustus 2011 09:11 LAATST GEWIJZIGD: vrijdag, 26 augustus 2011 09:17

Het stadion van Fortuna Sittard stond woensdag in het teken van de maatschappelijke kracht van voetbal. Tijdens de eerste 'KNVB is meer dan voetbal'-bijeenkomst gingen gemeenten, amateurverenigingen, Betaald Voetbal Organisaties (BVO's), welzijnsorganisaties en de KNVB met elkaar in gesprek over dit thema.

Reden voor de bijeenkomst is een nieuwe maatschappelijke ambitie bij de voetbalbond. Samen met deze partijen wil de KNVB kijken hoe voetbal kan worden ingezet voor een betere samenleving.

Niemand buitenspel

De aanwezigheid van tweede Kamerlid Frans Timmermans – tevens commissaris van Roda JC Kerkrade - zorgde voor een licht politiek getinte discussie, die werd geleid door Elsemieke Havenga. Vanzelfsprekend waren de bezuinigingen op sport en welzijn een belangrijk topic waarover werd gesproken. Ook is er van gedachte gewisseld over hoe de partijen elkaar kunnen ondersteunen om het hogere doel te dienen: een samenleving creëren waarin niemand buitenspel staat. ,,Sport is geen bijzaak meer. Het is hoofdzaak geworden door de maatschappelijke binding die het met zich meebrengt. Want waar beleef je samen nog iets? Op en rondom het voetbalveld”, aldus Timmermans.

Plaatsvervangend directeur amateurvoetbal van de KNVB Anton Binnenmars sprak van een succesvolle middag: ,,Vooral het bij elkaar brengen van deze partijen is zeer belangrijk en erg waardevol gebleken.” De middag werd afgesloten met de bekerwedstrijd EVV – HSV Hoek, die bij de thuisspelende ploeg voor meer vreugde zorgde dan bij de Zeeuwse opponent.

Voetbal is meer dan een spelletje

Dit ‘rondje langs de velden’ staat geheel in het teken van de nieuwe maatschappelijke ambitie van de KNVB. De voetbalbond gaat immers verder dan het organiseren van voetbalwedstrijden en een voetbalwedstrijd is veel meer dan een spelletje. De volgende bijeenkomst vindt plaats in district West II, op woensdag 21 september.

Lees meer over de maatschappelijke ambitie van de KNVB.
 STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: