Spelregels

Veldvoetbal en zaalvoetbalWat zijn de spelregels voor veldvoetbal? En hoe zit dat in de zaal? En zijn er nog wijzigingen doorgevoerd voorafgaand aan dit seizoen?

SpelregelbewijsEen spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel.

Promotie en degradatieWaar moet je in de competitie eindigen om in aanmerking te kunnen komen voor promotie of om degradatie te ontlopen? Dat alles staat aangegeven in de promotie-/degradatieregelingen voor het seizoen 2015/’16.

AfgelastingenOp deze pagina wordt in een duidelijk overzicht getoond welke wedstrijden (per district en categorie) zijn afgelast. Staat er ter hoogte van jouw district (bijvoorbeeld West I) en ter hoogte van jouw Categorie (Categorie B) 'Afgelast', dan gaat jouw wedstrijd niet door.

DopingreglementenElke voetballer die is aangesloten bij de KNVB moet zich houden aan ons dopingreglement. Niet alleen profvoetballers, maar ook amateurs. Daarom is het van belang om goed op de hoogte te zijn van ons dopingbeleid.

StadionverbodenWe willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. In samenwerking met clubs, vrijwilligers, ouders en de overheid willen we dit bereiken. Dit betekent ook dat diegenen die dat in de weg staan, gestraft worden.

LicentiezakenWij hebben een professioneel licentiesysteem, dit systeem is onderhevig aan ontwikkelingen in de markt. Met het licentiesysteem proberen we de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren op het gebied van verschillende soorten licentie-eisen.

ScheidsrechtersWij zijn verantwoordelijk voor het opleiden van scheidsrechters en het toewijzen van scheidsrechters aan competitie- en bekerwedstrijden, zowel in het amateurvoetbal als in het betaald voetbal.

Reglementen en bestuursbesluitenHet bondsbestuur en de sectiebesturen amateurvoetbal en betaald voetbal zijn bevoegd om in spoedeisende gevallen uitvoerings- en/of wijzigingsbesluiten vast te stellen. Bekijk het overzicht.