Straatvoetbal

Met het KNVB Straatvoetbal heeft de KNVB de ambitie voorop te lopen in vernieuwend voetbalaanbod en hiermee kinderen te stimuleren meer buiten te gaan voetballen. Met straatvoetbal wil de KNVB winnen door het plezier en de beleving in voetbal bij jeugd te vergroten.

Straatvoetbal is een goed voorbeeld van hoe het Nederlandse voetbalaanbod zich ontwikkelt door vernieuwde initiatieven en hiermee inspeelt op de behoefte van de jeugd. Straatvoetbal helpt kinderen om beter en sterker te worden en draagt bij aan meer uren voetbalplezier. Straatvoetbal is de meest pure voetbalvorm waarin vriendschap, ambitie en plezier samen komen.

Lokale straatvoetbaltoernooien

Straatvoetbal is de meest pure voetbalvorm

Vanaf 2008 ondersteunt de KNVB gemeentelijke 4 tegen 4 straatvoetbaltoernooien. Dit gebeurt door diverse communicatie en promotie materialen beschikbaar te stellen voor gemeentelijke straatvoetbaltoernooien. Ook reserveert de KNVB plekken voor deelnemende gemeenten op het 4 tegen 4 onderdeel tijdens het landelijk KNVB Straatvoetbal event.

Voorrondes

Ben jij benieuwd of er in jouw gemeenten een KNVB Straatvoetbaltoernooi wordt georganiseerd? Check dan deze lijst hieronder. Staat jouw gemeente er tussen, neem dan contact op met de contactpersoon van deze gemeente en vraag hoe je je kan inschrijven. De winnaars van deze toernooien stromen door naar de KNVB Straatvoetbal Games!

Downloads

Landelijk KNVB straatvoetbal event

 
 

Op zaterdag 25 juni 2016 werd het Schouwburgplein in Rotterdam omgetoverd tot een waar voetbalfestijn. Hier vond de eerste editie van de KNVB Straatvoetbal Games plaats. Tijdens de KNVB Straatvoetbal Games werden de kinderen uitgedaagd om met vrienden hun skills op verschillende straatvoetbal disciplines te testen. Ook vonden de landelijke kampioenschappen 4x4 plaats, werden er clinics gegeven, waren er optredens van de beste straatvoetballers van Nederland en natuurlijk waren de KNVB Straatvoetbal Ambassadeurs van de partij!

Kids konden hun panna tricks laten zien en het opnemen tegen de wereldkampioen panna, Jeand Doest? Een straatvoetbalclinic beleven van de koningin van het straatvoetbal, Rocky, hun skills showen aan Tom Vegter of een challenge parcours afleggen bij de beste all round straatvoetballler van Nederland Nasser el Jackson. Met meer dan 1000 deelnemers en 5000 bezoekers was dit een onvergetelijk en spectaculair straatvoetbal evenement voor jongens en meisjes tussen de 8-15 jaar.

Ook in 2017 organiseren we weer een nieuwe editie van de KNVB Straatvoetbal Games. Voor meer informatie houdt hiervoor deze pagina in de gaten.

Straatvoetbal op FacebookMeer informatie over locaties, data en wijze van inschrijving is te vinden op onze Facebookpagina

KNVB Straatvoetbal

Algemeen mailadres KNVB straatvoetbal

Laatste nieuws

Terug naar boven