7x7-toernooi op 19 mei 2017

Ongeveer zestig verenigingen verspreid over Nederland organiseren in samenwerking met de KNVB op vrijdag 19 mei een 7x7 toernooi. Tijdens deze toernooien nemen teams, bestaande uit zeven spelers, het op een half veld tegen elkaar op. De toernooiavonden zijn elk jaar een heerlijke combinatie van voetbal en gezelligheid.

Omdat je met én tegen leeftijdsgenoten speelt, is de voetbalsfeer ideaal. Voor velen is het toernooi dan ook de perfecte (gratis) seizoensafsluiter. Voor anderen is deelnemen aan een 7x7-toernooi dé kans om weer eens een balletje te trappen.

Omdat ook niet-leden aan de toernooien mee mogen doen, verwelkomen de verenigingen elk jaar veel oud-voetballers. Zij kunnen weer eens met hun voetbalvrienden of –vriendinnen van weleer op het veld staan en ervaren of 7x7-voetbal iets voor hen is. Een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat er niet langer gestreden wordt om het Nederlands kampioenschap.

InschrijvenSchrijf je in voor het 7x7-toernooi!

Mannen, vrouwen en verschillende leeftijdscategorieën

Aan de toernooien doen zowel mannen als vrouwen mee. Om ervoor te zorgen dat iedereen tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt, zijn er meerdere categorieën. Voor mannen geldt er een minimumleeftijd van 35 jaar, voor vrouwen is de minimumleeftijd 20 jaar.

  • Mannen kunnen spelen in de leeftijdscategorieën 35+ óf 45+

  • Vrouwen kunnen spelen in de leeftijdscategorieën 20+ óf 30+

Individueel of als team inschrijven

Je hoeft niet per se een volledig team te hebben om je in te schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om als ‘onvolledig team’ deel te nemen. Bijvoorbeeld als tweetal, drietal, viertal, of gewoon individueel. Van deze losse inschrijvingen maakt de organisatie volledige teams. Online inschrijven kan nog tot en met 2 mei.

Meer 7x7

Voor wie geen genoeg kan krijgen van 7x7 voetbal biedt de KNVB een voor- en najaarsreeks en een 7x7 competitie aan.

7x7 mannenvoetbalBekijk 7x7 voetbal voor mannen. 7x7 VrouwenvoetbalBekijk 7x7 voetbal voor vrouwen.


Terug naar boven