7x7 35/45+ voetbal

Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Natuurlijk worden ook de vrouwen niet overgeslagen want voor hen bestaat er een 7x7 30+ competitie. Voetbal verdwijnt immers niet zomaar uit je bloed.

Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar (voor vrouwen 30 jaar) of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 toernooi

De meeste laagdrempelige vorm van 7x7 voetbal is deelnemen aan het 7x7-toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd. Voor velen een heerlijke seizoensafsluiter, voor anderen een kans om zich via de landelijke finale tot Nederlands kampioen te kronen. Het toernooi is opgebouwd uit voorrondes (op meer dan 100 verschillende locaties), districtsfinales en een landelijke finale in Zeist. De toernooireeks voor 2016 is reeds afgelopen. Speeldata voor 2017 zullen later bekend worden gemaakt.

Bekijk hier de beelden van de finale van het Nederlands kampioenschap 7x7 35/45+ van 2016:

 
 

Kampioen of niet, de derde helft was voor iedereen.

Schrijf je in voor de 7 tegen 7-toernooienDeelname is gratis! Inschrijven voor het toernooi van 2017 kan vanaf 27 maart 2017.

7x7 voor- en najaarsreeks

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

7x7 competitie

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Vind een club

Nieuwsgierig naar 7x7 voetbal? Informeer dan bij je club of 7x7 voetbal tot de mogelijkheden behoort. Heb je nog geen club? Zoek dan via onderstaande module naar een club bij jouw in de buurt waar 7x7 voetbal wordt aangeboden.

Vind een clubKijk hier welke clubs in jouw regio 7x7 voetbal aanbieden.

Inschrijven

Inschrijven voor de reguliere competitie kan via de secretaris van de club (digitaal inschrijven) of gedurende het seizoen via de afdeling wedstrijdzaken per mail.

Inschrijven District Noord

Inschrijven District Oost

Competitieleider District West I

Inschrijven District West II

Inschrijven District Zuid I

Inschrijven District Zuid II

Jouw club kan ook meedoen

Hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Ook als het lichaam niet meer exact doet wat het hoofd wil, kan je als 35-plusser nog veel plezier beleven aan het spelletje. Laat de glorietijden van deze leden van jouw club herleven met 7x7-voetbal! Zo kun je de leden een leven lang binden aan de club.

Informatie voor verenigingenHoe kun je oudere leden voor je club behouden?

Alle voordelen van 7x7 35+/45+ voetbal op een rij:

  • 7 tegen 7 op een half veld

  • Recreatief voetballen met en tegen leeftijdsgenoten

  • Flexibele voetbalvormen (‘vier maal op vrijdagavond’ tot ‘vast op zondag’)

  • Gratis deelnemen aan het toernooi en geen KNVB-lidmaatschap verplicht

In het magazine 7x7-voetbal doe je inspiratie op om deze voetbalvorm ook bij jouw vereniging aan te bieden.

Laatste nieuws

Terug naar boven