Straatvoetbal

Straatvoetbal. Wie is er niet groot mee geworden? Iedereen heeft weleens een balletje getrapt op straat, op het schoolplein of op een trapveldje. Om kinderen nóg meer te laten (straat)voetballen organiseert de KNVB het landelijke KNVB straatvoetbaltoernooi voor alle jonge voetballiefhebbers.

De straten op, de wijken in
Door het hele land staan er lokale voorrondes op het programma voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie D- en E-pupillen. Na de stads- en districtsfinales strijden de beste teams om het Nederlands kampioenschap Straatvoetbal op de Dam in Amsterdam.

Voor iedereen
Het 4x4-toernooi staat óók open voor kinderen die geen lid zijn van een voetbalvereniging. Om deze kinderen te bereiken werkt de KNVB sinds 2007 samen met een groot aantal gemeenten, waar in de wijken lokale voorrondes worden georganiseerd.

Van Gouda tot Groningen en van Hengelo tot Kerkrade; in alle hoeken van Nederland kunnen kinderen meedingen naar een plaatsje in de finale op de Dam; of je lid bent van een voetbalclub of niet.

Enthousiasmeren
De KNVB hoopt door middel van het straatvoetbal kinderen te stimuleren om meer te bewegen (lees: voetballen) en hen enthousiast te maken en te houden voor de voetbalsport. Daarnaast helpt het voetballen op straat kinderen om een betere voetballer te worden.

In kleine partijtjes van 4 tegen 4 ontwikkelen jonge spelers belangrijke kwaliteiten, zoals techniek, tactisch inzicht, de wil om te winnen en het omgaan met wisselende omstandigheden.

Meer over het KNVB Straatvoetbal is te vinden op www.facebook.com/knvbstraatvoetbal