Lid worden

Voetbal kijken is leuk. Zelf voetballen op een pleintje of een grasveld in de buurt is nog leuker. Maar er gaat niets boven een ‘echte’ wedstrijd spelen, op een officieel voetbalveld onder leiding van een scheidsrechter. Jouw team dat het opneemt tegen een andere club, met de spanning van het winnen of verliezen. En na afloop samen wat drinken en napraten in de kantine.

Voor iedereen vanaf 5 jaar
Of je nu liever in de zaal speelt of op het veld, of vooral voor de gezelligheid of puur om te presteren: voetbal is voor iedereen. Vanaf je vijfde jaar kan je terecht bij een voetbalvereniging. Oók als je een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebt. Inmiddels hebben meer dan 200 clubs een afdeling G-voetbal.

Halverwege 2012 telde ons land 3.229 amateurverenigingen, waarvan er 2.635 actief zijn op het veld en 594 in de zaal. Er is dus altijd wel een club in de buurt te vinden. Bij Clubs & adressen kan je eenvoudig zoeken naar een voetbalvereniging in jouw omgeving.

Sfeer proeven
Als je overweegt lid te worden bij een vereniging, kan je contact opnemen met de ledenadministratie; op de meeste clubwebsites zijn de contactgegevens te vinden. Of ga eens langs om sfeer te proeven. Sommige clubs bieden hiervoor vrijblijvende proeftrainingen.

Als je je vervolgens inschrijft bij een voetbalvereniging, word je ook automatisch lid van de KNVB. Een gedeelte van de contributie die je aan de vereniging betaalt, gaat naar de voetbalbond. Deze bijdrage steekt de KNVB onder meer in de opleiding van trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters.