Veelgestelde vragen - SMC

Hieronder een overzicht met veelgestelde vragen over het SMC.

Kan ik bij het SMC ook terecht voor een second opinion?

Ja, voetballers en overige sporters die al eerder bij een andere arts of medisch specialist zijn geweest, kunnen een afspraak maken met één van de sportartsen van het Sportmedisch Centrum KNVB voor een second opinion. Het is verstandig bij de verzekeraar na te vragen wat daarvoor nodig is.

Hoe maak ik een afspraak bij het SMC KNVB?

Een afspraak maken bij sportgeneeskunde of fysiotherapie? Voor fysiotherapie moet eerst het Aanmeldformulier Fysiotherapie ingevuld en opgestuurd worden. Bij eerdere operatie(s) naar aanleiding van een blessure wordt verzocht het Aanmeldformulier Sportgeneeskunde te downloaden en in te vullen. De sportarts zorgt dan voor het eerste contact. Deze zal de blessure(s) inventariseren en een behandelplan opstellen. Aansluitend kan de sportarts advies geven over het behandeltraject bij de afdeling fysiotherapie.

Aanmeldformulier sportgeneeskundeKlik hier voor het aanmeldformulier sportgeneeskunde.

Aanmeldformulier fysiotherapieKlik hier voor het aanmeldformulier fysiotherapie.

Is een verwijzing van een huisarts of specialist nodig?

Voor fysiotherapie en keuringen/screenings bij de sportarts is geen verwijsbrief van een huisarts of specialist nodig. Een consult en second opinion bij een sportarts is sinds 1 januari 2016 basisverzekerde zorg en daarvoor is wel een verwijsbrief van huisarts of specialist nodig.

Is het SMC KNVB duurder dan andere (sport)medische centra?

Nee, het Sportmedisch Centrum KNVB is niet duurder dan andere centra en de meeste kosten worden door de verzekeraar vergoed. Dit is echter afhankelijk van het eigen risico, of het basisverzekerde zorg betreft en de eventuele aanvullende verzekering.

Kan ik als amateurvoetballer ook bij het SMC van de KNVB terecht?

Ja, natuurlijk!  Iedere voetballer en/of andere sporter kan gebruik maken van de diensten en faciliteiten van het Sportmedisch Centrum van de KNVB, ongeacht leeftijd en niveau.

Is het SMC KNVB ook in het weekend open?

De afdeling fysiotherapie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur. De afdeling sportgeneeskunde is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het Sportmedisch Centrum KNVB is in het weekend uitsluitend op afspraak geopend.

Vergoeden verzekeraars de behandelingen?

De meeste kosten worden door de verzekeraar vergoed. Dit is echter afhankelijk van het eigen risico, of het basisverzekerde zorg betreft en de eventuele aanvullende verzekering. Sinds 1 januari 2016 worden consulten en second opinions voor Sportgeneeskunde vergoed vanuit de basisverzekering.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden bij het SMC KNVB?

Ja, naast de geavanceerde faciliteiten is er de mogelijkheid om te overnachten in het naastgelegen Woudschoten.

WoudschotenGa naar de website van Woudschoten.


Laatste nieuws

Terug naar boven