Academie

Talent verdient het om nog beter te worden. De KNVB Campus wordt een centrale plek waar de KNVB, gezamenlijk met clubs, nadenkt over de ontwikkeling van het voetbal. Zowel voor de breedtesport als voor de topsport.

Teams en individuele spelers krijgen dat extra duwtje in de rug. Door te meten, testen, monitoren en onderzoeken. Dit gebeurt samen met partners zoals universiteiten en andere sportbonden. Omdat we het met elkaar moeten doen om nieuwe stappen te zetten.

De nationale jeugdselecties kunnen hier werken onder de beste omstandigheden.

De nationale jeugdselecties kunnen hier onder de beste omstandigheden werken. Bij de trainingen, maar ook tijdens wedstrijden die hier op de KNVB Campus gespeeld gaan worden.

Trainer, coach of scheidsrechter worden?

De KNVB Academie is hét opleidingsinstituut van het Nederlandse voetbal.

Trainer, coach of scheidsrechter worden? Dat kan via de KNVB Academie. De KNVB Academie is hét opleidingsinstituut van het Nederlandse voetbal en richt zich op het opleiden, bijscholen en begeleiden van docenten, praktijkbegeleiders, trainer/coaches en (assistent-) scheidsrechters. Met als doel om met Nederland als voetballand door opleiding en ontwikkeling tot de wereldtop te blijven behoren.

Trainers en coaches

Of je het nu leuk vindt om de jongere voetballers plezier te laten maken of om oudere spelers tactische bagage mee te geven; er zijn veel teams die gebaat zijn bij een enthousiaste coach. Als trainer kun jij spelers de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

De KNVB biedt cursussen en opleidingen op alle niveaus aan. Daarmee kunnen trainers zich ontwikkelen van pupillentrainer tot coach betaald voetbal.

Trainer/CoachKijk hier voor meer informatie over de trainerscursussen.

Scheidsrechters

De KNVB heeft als doel iedere scheidsrechter zijn of haar eigen top te laten bereiken en biedt daarom opleidingen en modules aan voor alle niveaus, van pupillenscheidsrechter tot het talententraject. Daarnaast leidt de KNVB scheidsrechterbegeleiders en –coördinatoren, rapporteurs en assistent-scheidsrechters op.

ArbitrageopleidingenWil je meer informatie over opleidingen of wil je je gelijk inschrijven? Kijk dan hier.

Leren door het te doen

Het vak van trainer, coach of scheidsrechter leer je vooral door het te doen

Het vak van trainer, coach of scheidsrechter leer je vooral door het te doen. Daarom worden cursisten opgeleid binnen de praktijk van hun eigen club. Een groot deel van het opleidingsaanbod wordt georganiseerd bij verenigingen. Ook de elektronische leeromgeving vervult een belangrijke rol als digitaal platform voor de opleidingen. In dit systeem kunnen cursisten op elk moment van de dag hun opdrachten online maken en inleveren.

Een groot deel van het opleidingsaanbod wordt georganiseerd bij verenigingen.


Terug naar boven