Welpenvoetbal

Welpenvoetbal is een speciaal programma van de KNVB en ING om jonge kinderen en hun ouders te laten kennismaken met voetbal binnen de vereniging. De mini-pupillen ervaren spelenderwijs het voetballen, met behulp van passende voetbalvormen. Zo kan de vereniging kinderen en ouders een hartelijk welkom binnen de club geven.

Voor wie?

Voor jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar en hun ouders. Oftewel; de allerkleinsten van de voetbalfamilie. Broertjes, zusjes of kinderen van huidige leden, maar ook kinderen uit gezinnen die (nog) geen binding met de club hebben. Tevens heeft het programma aandacht voor de ouders en hun rol als vrijwilliger binnen de vereniging.

Deze voetbalvorm bij jouw club

Ook jouw vereniging kan Welpenvoetbal inzetten om kinderen een onvergetelijke eerste indruk van voetbal te geven. Een eerste indruk die smaakt naar meer. Meer voetballen, meer plezier. De KNVB heeft – in samenwerking met hoofdsponsor ING – speciale voetbalvormen ontwikkeld. Deze sluiten perfect aan bij de belevingswereld en individuele ontwikkeling van jongens en meisjes van deze leeftijd. De begeleiders van de vereniging kunnen hier snel en eenvoudig mee aan de slag. Tover het voetbalveld om tot een speeltuin waar voetballen centraal staat.

Geïnteresseerde verenigingen kunnen voor aanmelding of het stellen van vragen terecht bij welpenvoetbal@knvb.nl.WelpenvoetbalOp deze speciale pagina lees je al het nieuws over de mini-pupillen!

Meer informatie

De KNVB en ING ondersteunen Welpenvoetbal met:

  • een KNVB-projectmedewerker die de vereniging begeleidt en adviseert;
  • een maatwerkaanpak op basis van de specifieke wensen en behoeftes van de individuele vereniging;
  • het geven van handvatten op voetbaltechnisch en organisatorisch gebied, zodat de vereniging zelfstandig trainings- en wedstrijdactiviteiten kan organiseren;
  • de ondersteuning in het werven van nieuwe vrijwilligers onder ouders en andere doelgroepen (o.a. junioren) binnen de vereniging;
  • samenwerking met andere vereniging in de regio;
  • Allemaal Uitblinkers mini-pupillen;
  • Allemaal Uitblinkers, handboek voor startende trainer, coach en begeleider;
  • een informatiepakket voor de verenigingscoördinator.

 


Terug naar boven