Praktijkverhalen

Doe hier inspiratie op met praktijkverhalen van andere verenigingen op het gebied van vrijwilligers.

Meer vrijwilligers of stoppen; de keuze was helderDe leden van SV Ruwaard mochten kiezen: doorgaan met meer vrijwilligers, of stoppen. 'Doorgaan', zo klonk het massaal. Zo’n veertig mensen meldden zich aan.

Grote opkomst spiegelsessie door persoonlijk uitnodigenRKSVO nodigde een specifieke groep leden persoonlijk uit voor een spiegelsessie. Die aanpak had een sneeuwbaleffect en leverde zelfs twee nieuwe commissies op.

FC de Rakt wil oogsten met vrijwilligersplatformFC de Rakt heeft de afgelopen twee jaar flink wat tijd geïnvesteerd in de opzet van het vrijwilligers-platform. Nu het fundament staat, wil de club resultaat boeken. Het doel: alle leden betrekken.

Werklozen met werk als vrijwilliger aan nieuwe baanWerklozen betrekken bij de club, zodat ze zich weer nuttig voelen, actief worden en de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen verkleinen. RKVV Roosendaal doet het.

Spiegel- en droomsessies geven VV Baarlo toekomstVV Baarlo hield in samenwerking met de KNVB een spiegel- en een droomsessie. De uitkomst is dat de complete organisatiestructuur op de schop moet. De club gaat de uitdaging aan.

Persoonlijke aanpak levert VVSB veel extra handjes opVVSB heeft sinds 2014 een bestuurslid Vrijwilligerszaken. Sindsdien groeit het aantal paar helpende handen gestaag. In twee jaar tijd kwamen er 120 nieuwe vrijwilligers bij.

Verplicht vrijwilligerswerk normaal bij Sparta’30Van elk lid bij Sparta'30 wordt verwacht dat het minimaal vijf uur vrijwilligerswerk per jaar doet. En die 'verplichting' blijkt te werken.

Een bedankje op maat voor vrijwilligersElke club is dankbaar voor de vrijwilligers en probeert hen elk op een eigen manier te bedanken voor hun inzet. AZC Zutphen geeft hen een bedankje op maat. Goede verenigingscoach betaalt zich uitEen verenigingscoach: dat kunnen we ons toch niet veroorloven? Dit vooroordeel leeft bij veel clubs. Maar bij AZC uit Zutphen levert het juist geld op! VOG: geen drempel maar een kans bij Wilhelmina BoysAls bestuur wil je alles doen om ieder lid in een veilige omgeving te laten sporten. Wilhelmina Boys voegde de daad bij het woord. Zo vind je nieuwe bestuurdersBestuursfuncties zijn vaak de lastigste posities om in te vullen met vrijwilligers. Het zijn functies die doorgaans behoorlijk wat tijd in beslag nemen en veel kennis van zaken vergen. Meer voetbalmoeders en -vrouwen bij de vereniging?Het aantal voetbalmoeders en -vrouwen dat zelf een balletje trapt of de handen uit de mouwen steekt voor de club blijft ver achter bij de voetbalvaders. Wat kun je er aan doen?

Ouders graag gezien bij HerpiniaHet kind op een plezierige wijze laten genieten van het voetbalspel, dat is wat alle voetbalclub en ouders graag willen.

RKAVV maakt jacht op vrijwilligersVrijwel elke amateurvereniging in Nederland – niet alleen voetbalclubs – heeft er moeite mee: vrijwilligers strikken. Opmerkelijk: bij RKAVV is er sinds kort juist een exponentiële groei.

SV Hoofddorp vergroot vrijwilligersbestand SV Hoofddorp is een gezonde vereniging. In totaal zijn er zo’n 280 mensen die de vereniging op geregelde basis belangeloos helpen met diverse vrijwilligerstaken.

Werklozen aan de slag als vrijwilligersGemeenten kunnen sinds 2015 een tegenprestatie vragen aan inwoners met een bijstandsuitkering.

VV Berkum: 'Er zijn genoeg vrijwilligers’Volgens het vrijwilligersbeleidsplan van VV Berkum is het de manier van benaderen, boeien en binden die bepaalt of een vrijwilliger voor de vereniging kan worden gewonnen.

Vrijwilligersplicht kan als de begeleiding goed isHet geheim van vrijwilligers voor langere tijd aan je binden, schuilt in de juiste begeleiding.

Scholieren aan de slag als scheidsrechterHet Calvijn College in Amsterdam en Stichting AORC/Lebo werken sinds een aantal jaar nauw samen om sport en onderwijs vorm te geven. Dit jaar is daar een scheidsrechtersopleiding aan toegevoegd.

De fitte vutters van VV MOCVoor haar kantinediensten heeft VV MOC uit Midwoud-Oostwoud voldoende bemensing. Elk lid ouder dan zestien of elke ouder van een jeugdlid is verplicht kantinedienst te draaien.


Terug naar boven